06 - 15 11 10 04 info@jeba-elektrotechniek.nl

Karbonik elektrische vloerverwarming

Waarom steeds meer mensen kiezen voor Karbonik verwarmingsfolie

Karbonik verwarmingsfolie is een innovatieve en extreem dunne verwarmingsfolie, die snel en eenvoudig onder vrijwel iedere vloerbedekking (parket, laminaat, pvc, tegels, tapijt, etc.) kan worden geïnstalleerd. De door de folie uitgezonden infrarode straling verwarmt vervolgens alle objecten in de ruimte. (meubels, muren, mensen, etc.) Het is een efficiënte, natuurlijke en comfortabele manier van verwarmen en verbruikt minder energie dan verwarming op basis van convectie (het verwarmen van lucht).
In vergelijking met conventionele vloerverwarming warmt Karbonik verwarmingsfolie de vloer tot wel 5 keer sneller op.
Het product wordt sinds 2011 breed toegepast in duizenden objecten: van houtskelet(nieuw)bouw tot monumenten, kantoren, hotels, vakantie-parken, villa’s, ‘tiny houses’, etc. In een goed geïsoleerde woning en in combinatie met zonnepanelen is dit een duurzame en relatief goedkope oplossing.

Behaaglijk en gezond

Warme voeten geven je een behaaglijk gevoel. Door de gelijkmatig verdeelde stralingswarmte worden de vloer, wanden en de meubels in de ruimte verwarmd. Er ontstaan geen stofnesten.

“Een behaaglijke en gezondere omgeving dankzij Karbonik”

Schimmelsporen kunnen niet ontstaan omdat er geen koude delen overblijven waarop de lucht condenseert. Het aantal huisstofmijten is bij gebruik van vloerverwarming bewezen lager dan bij het gebruik van radiatoren of convectoren. De Karbonik vloerverwarming is daarmee uitstekend geschikt voor mensen met allergieën of astma.

Milieuvriendelijk & Duurzaam

De Karbonik verwarmingsfolie is 100 % recyclebaar en is volgens EN ISO 14001 geproduceerd, 100 % onderhoudsvrij en extreem duurzaam. De folie is conform DIN EN 60695-2-13 moeilijk ontvlambaar en ongevoelig voor industriële- en huishoudelijke reinigingsmiddelen. Op onze folie geven we 10 jaar garantie.

Overige voordelen van Karbonik verwarmingsfolie:

 • Minder energieverbruik
  De verwarmingsfolie verbruikt aanzienlijk minder energie dan traditionele verwarming.
  Karbonik vloerverwarming op een kamer- temperatuur van 19 °C is net zo behaaglijk als een kamer met convectoren verwarmd op 21 °C.
 • Gelijkmatige en snelle verwarming
  De warmte wordt gelijkmatig over de totale oppervlakte verdeeld. De ruimte voelt door de directe verbinding met de vloerbedekking extreem snel warm aan. Afhankelijk van de vloerbedekking is de vloer te verwarmen in 20-30 minuten.
 • Geruisloos en onderhoudsvrij
  De Karbonik verwarmingsfolie functioneert geruisloos en is onderhoudsvrij.
 • Snel en goedkoop te installeren
  Karbonik verwarmingsfolie is zonder bouwkundige aanpassingen toe te passen en door de eenvoudige installatie snel en goedkoop aan te leggen door een Karbonik installateur.
 • Geen waterschade mogelijk
  Door het gebruik van stroom in plaats van water kan er geen waterschade optreden.
 • Flexibeler indeling van woonruimte
  Verwarmingsketel, pijpen, radiatoren of convectoren zijn bij het gebruik van Karbonik elektrische vloerverwarming niet meer nodig.
 • Op afstand te bedienen
  De verwarming kan per kamer/ruimte worden aangestuurd middels een thermostaat of via een app op uw smartphone.
 • Warmte naar behoefte
  De warmte-afgifte wordt afgestemd op uw wensen, rekening houdend met de vloerbedekking en plaatselijke situatie.
 • Zeer gering volume
  Vanwege de geringe hoogte van circa 0,4 mm past Karbonik verwarmingsfolie bijna altijd in iedere situatie. Wel moet rekening gehouden worden met het volume van de aanbevolen isolatie.
 • Duurzaam en milieuvriendelijk
  Karbonik vloerverwarming is elektrisch, gaat langer mee en is economischer dan traditionele vloerverwarming. Daarnaast is de folie 100 % recyclebaar en volgens EN ISO 14001 geproduceerd.

Besturingssystemen

Om een optimaal comfort te bereiken met een verwarmingssysteem en hiervoor niet meer energie dan strikt nodig te verbruiken, is een adequaat besturingssysteem onmisbaar. Karbonik heeft een ruim assortiment aan besturingssystemen, variërend van een eenvoudige thermostaat tot geavanceerde automatiseringssystemen die te bedienen zijn met een app op de smartphone.

Showrooms

Karbonik heeft een permanente opstelling van haar producten bij het Innovatie Centrum voor Duurzaam Bouwen (www.icdubo.nl) te Rotterdam en de Woonwijzerwinkel Limburg in Kerkrade. Hier demonstreren we onze verwarmingsfolie onder zowel tegels, laminaat als tapijt. Ook zijn hier ons unieke warmtegevend vliesbehang en onze infraroodpanelen te zien én te voelen. Wilt u een persoonlijk gesprek met ons, bel dan voor een afspraak op 010 – 261 35 19.

ICDuBo
Directiekade 2
3089 JA Rotterdam
Openingstijden:
Ma – vr: 09.00 – 17.00
Woonwijzer Winkel Limburg
Roda J.C. Ring 61 unit I
6466 NH Kerkrade
Openingstijden:
Di – vr: 11.00 – 17.00 Za: 09.00 – 13.00

Productspecificaties

• Karbonik verwarmingsfolie bestaat uit een PET-substraat met ertussen carbon (koolstof) warmtebanen
• Beschikbare breedtes 50 en 80 cm
• In stappen van 25 cm op elke lengte op maat te knippen
• Dikte circa 0,4 mm
• Voeding 230V
• Vermogens van de folie 100 en 125 W/m2, andere vermogens op aanvraag mogelijk
• Temperatuurregeling met thermostaat en/of op afstand met app op smartphone

Karbonik B.V. is een innovatieve onderneming die hoogwaardige elektrische verwarmingssystemen levert. Onze systemen maken gebruik van infraroodverwarming op basis van carbon (koolstof); een natuurlijke en zeer comfortabele wijze van verwarmen met een laag energieverbruik. Op basis van deze technologie zijn verschillende producten ontwikkeld, te weten: een verwarmingsfolie, warmtegevend flexgaas, warmtegevend vliesbehang en warmtegevende infraroodpanelen. Hiermee biedt Karbonik zowel vloerverwarming, wandverwarming als plafondverwarming, inclusief bijbehorende besturingssystemen.